Jonas methode

Astrologische vruchtbaarheid's kalender

Bij een kinderwens wordt er meestal direct gekeken naar de periode van de ovulatie. In de astrologie is het bekend dat de vrouw naast haar ovulatieperiode nog een ontvankelijke periode heeft. Een periode waarin de zon en de maan de zelfde hoek maken als bij het tijdstip van haar geboorte (maanfase). De maanfase komt elke maand terug en kan zowel binnen als buiten de ovulatieperiode vallen. Het blijkt dat deze periode soms ook op de eerste of laatste dag van de menstruatie valt.

De Tsjechische arts dr. Jonas heeft enkele decennia geleden uitgebreid onderzoek gedaan naar het fenomeen om de kans op zwangerschap te vergroten. Daarnaast deed hij vooral onderzoek naar de ritmes en invloeden van het heelal, die een rol spelen bij de conceptie van nieuw leven op aarde. Uit veel van zijn onderzoeken kwam de bijzondere rol van de Maan en het leven op aarde naar voren. De menstruatie cyclus van de vrouw werd met de omloop van de maan in verband gebracht.

Biologisch is het mogelijk dat zich onder invloed van een bepaalde maanfase in het zenuwstelsel en de hormonale huishouding spanningen voordoen die bij eventueel geslachtelijk verkeer leiden tot het springen van de follikel en zo tot zwangerschap.

Astrologisch gezien staat de Maan voor het vrouwelijke, zij beheerst de bevruchting en de geboorte.  De Maan is ook bij alle mogelijke gebeurtenissen op aarde betrokken en heeft daarnaast alles te maken met het verwekken, het laten geboren worden, de eerste kinderjaren, enz. van het kind. Net zoals de Maan hebben veel vrouwen een maandelijkse (menstruatie) cyclus van 28 à 29 dagen.

Vanaf mijn eerste ‘contact’ met dr. Jonas wist ik dat zijn visie klopt!

Dit wil niet zeggen dat iedere vrouw met een computer uitdraai van haar astrologische geboorte/maan cycli (direct) zwanger wordt. Wanneer na de kalender periode er nog geen zwangerschap heeft aangediend maak ik gratis een tweede periode aan.