Geboorte coaching

Spirituele geboorte begeleiding

De mooie moeiteloze badgeboorte van Lotte

Het was zondag 'derde kerstdag' en ik fietste naar een speciale zumba kerstles, toen ik haar stemmetje hoorde. "Ingrid mama en ik vinden het fijn als jij morgenochtend of liever vanavond toch nog even langs wilt komen." Ik neem haar vraag heel serieus! Als haar mama thuis bevallen wil, dan hebben we nog maar krap twee dagen. Eenmaal terug van de feestelijke les en kerstborrel stuurde ik de moeder direct een berichtje. Ik was van harte welkom.

Op deze momenten ben ik zo dankbaar dat ik een 'telefoonlijntje' heb met het ongeboren kindje!  Dit keer was wel heel overtuigend! Lotte wilde koste wat het kost THUIS in BAD geboren worden, maar ze had wel een klein duwtje nodig! Stiekem hoop ik natuurlijk daar 'toevallig' getuige van te mogen zijn!

We spraken om half negen af . Alleen het jongste dochtertje was die avond thuis, de anderen waren uit logeren. Helder en wakker assisteerde zij mij met het kiezen van licht frequenties die moeder en Lotte konden ondersteunen tijdens de geboorte. Opeens ging het dochtertje heel snel rondjes lopen. Het was vooral leuk om te zien, maar er veranderde iets in de energie! Er kwam meer ruimte, rust en acceptatie. Lotte wilde vanavond nog geboren worden!

Samen met papa ging ze lekker naar haar bedje. Ondertussen bespreek ik met de moeder een angstdroom van die nacht. Deze had op een negatieve manier indruk gemaakt. Geen fijn uitgangspunt als start voor de bevalling. Ik leg uit dat je deze hele nare situatie en haar 'werkelijkheid' van dat moment kunt herschrijven!  "Zie jezelf voor je in jouw wereld waar alles goed gaat en vertel je kindje dat het hier op aarde net zo licht is als in de baarmoeder!"  Ondertussen maakte ik ook contact met Lotte, en liet haar voelen hoe blij wij zijn met haar komst. Ik nodigde de engelen uit en voelde heel veel liefde.

Ik startte met een olie die afgeraden wordt in de zwangerschap maar een zegen is tijdens de geboorte. Met deze olie masseerde ik haar linker enkel en het plekje aan de binnenkant van de onderbeen. Dit plekje was wel gevoelig al raakte ik haar bijna niet aan.  Aan haar ademhaling merkte ik dat de (rug) weeën sterker werden.  Het contact met de moeder en Lotte was heel puur. Aan Lotte liet ik voelen dat de hele weg vrij was, en dat er geen beperkingen meer waren. Mama gaf ik telepathisch mijn complimenten voor haar totale overgave!

Al heel snel vroeg zij of ik haar man wilde vragen om naar beneden te komen . De verloskundige en een lieve tante werden gebeld,  en het bad werd opgezet. Niet veel later zat moeder in bad en ging alles in een stroomversnelling. Een prachtige geboorte in bad volgde. Samen zagen wij Lotte om 4 minuten over 11 met haar ogen wijd open geboren worden.  Zonder te huilen, mooi roze en vooral bijzonder krachtig! Zowel het begeleiden van het Zielskindje naar de aarde als de overgave van de moeder en haar vertrouwen in haar innerlijke (vrouwelijke) kracht heb ik als een groot geschenk ervaren!

Ik heb daarom besloten om in 2018 vrouwen te gaan gaan begeleiden die een spirituele verdieping zoeken in hun werk of interesse. Het zal in de vorm van een jaarlijkse cursus aangeboden gaan worden met als basis:

  • Verbinding, afstemming en intuïtieve communicatie
  • Moeiteloosheid, rust en ontspanning
  • Vertrouwen en innerlijke kracht
  • Overgave in Liefde

Zelf ben ik er zeker van dat bevallen zonder pijn mogelijk is!

Ik weet dat ik met deze uitspraak heel veel tongen los zal maken. De geboorte staat nu niet bepaald in een positief daglicht. Het vervelende is dat jonge vrouwen niet meer zwanger durven worden. De ervaringen van vriendinnen, (schoon) moeders en in de media scheppen heel vaak een negatief beeld. In onze informatie avonden bij verloskundige praktijken krijgen wij dan eigenlijk altijd dezelfde vraag.

  • “Wat als ik zoveel pijn heb dat ik het niet meer kan hanteren?”
  • “Ik wil goede pijnbestrijding!”
  • “Ik ben bang voor.........!”
  • Ik kan dit rijtje verder invullen maar dat doet ik niet!

Stel je voor dat je zwangerschap en geboorte eens van een andere kant gaat bekijken? Zwanger worden en zwanger zijn kan heel leuk zijn! Genieten van je kinderwens en zwangerschap is investeren in een leuke , ontspannende en fijne geboorte. Dat klinkt toch heel anders? Eigenlijk is het heel simpel: genieten, ontspanning, weer verliefd worden op je partner en je kindje en  natuurlijke hormonen aanmaken als natuurlijke ‘pijn’ bestrijding. Ik wil je daar graag bij helpen! Zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de geboorte!