Een week later was ik zwanger

Een week later was ik zwanger!

Een zoon hadden we inmiddels al, maar we wilden zo graag een tweede kindje.

Sinds mijn jeugd had ik al het sterke gevoel dat ik moeder zou worden van twee kinderen. Maar na onze zoon kreeg ik een miskraam, toen ik drie maanden zwanger was. Het heeft mijn wereld op zijn kop gezet en me laten beseffen en voelen dat het krijgen van kinderen geen gegeven is. Helemaal toen na die miskraam het ons maar niet lukte om zwanger te worden. We waren anderhalf jaar verder, toen ik over Ingrid hoorde. “Iedereen die ik ken, die naar Ingrid is geweest, is zwanger geworden,” lachte een vriendin van mij, toen ze over Ingrid vertelde. Dat moest ik proberen!

Zo had ik met Ingrid een gesprek over mijn kinderwens. Bij het maken van een afspraak vertelde ze over de telefoon al dat ze een zieltje kon voelen.

Toen ik bij haar in Zoetermeer kwam, vertelde ze meer over dit kinderzieltje. Dat het een jongetje was bijvoorbeeld en dat hij Schots was. Mijn partner is half Schots, maar dat had ik Ingrid nog helemaal niet verteld! Ze vertelde ook dat het kindje pas zou komen als ik voor mezelf zou kiezen en mijn gevoel zou volgen. Iets wat ik mijn hele leven nog nooit had gedaan. “Er moet eerst ruimte voor jezelf komen,” zei Ingrid.

Ik was na dit gesprek eerlijk gezegd nogal ontdaan, maar ik wist en voelde dat dit de enige weg was.

Een week later was ik zwanger!

Het was werkelijk een wonder. Met het kindje ging het goed tijdens de zwangerschap en ik ben bevallen van – nog – een prachtig zoontje.

Het gesprek met Ingrid was alweer vier jaar geleden en onze tweede zoon is nu drie. Het is een gezond ventje en heel erg blij. Wij genieten dagelijks van de verrijking van ons gezin.

Ik ben Ingrid erg dankbaar voor haar advies en steun; het was niet zonder resultaat!