“Door de grote conjunctie komt alles samen”

Interview geschreven door Charlotte de Bont student journalistiek.

De planeten Jupiter en Saturnus stonden op 21 december op één lijn. Sinds 1623 hebben ze niet meer zo dichtbij elkaar gestaan. Dit wordt ook wel de ‘grote conjunctie’ genoemd. Spiritueel betekent dit de overgang van het vissentijdperk naar het watermantijdperk. Ingrid Jetten, spiritueel astrologe, vertelt over deze conjunctie en de aanwezigheid van spiritualiteit in haar leven. “Ik ben zo laaiend enthousiast over deze samenstand.”

Wat is de grote conjunctie?

“Een conjunctie of samenstand betekent dat twee planeten in één lijn staan. Astrologisch gezien zijn conjuncties heel normaal, als er bijvoorbeeld geen maan te zien is staan de zon en maan conjunct, dit heet ‘nieuwe maan’. De samenstand van Jupiter en Saturnus vindt ook om de 20 jaar plaats. Maar het gaat om het feit dat we bij deze conjunctie, van 2000 jaar in het vissentijdperk, naar het watermantijdperk gaan. Jupiter en Saturnus hebben de hele tijd in het sterrenbeeld steenbok gestaan. Steenbok staat voor serieus en verantwoordelijkheidsbesef, dat is een hele zware periode geweest. Ik noem even het hele coronagedoe, dat is echt zwaar en lastig. Het watermantijdperk staat voor hoop op een betere wereld, vrijheid, gelijkwaardigheid, vriendschap en uniekheid. Door deze samenstand is de poort hiernaartoe geopend. Er is daardoor zoveel positieve energie op aarde gekomen dat we nu allemaal de focus gaan leggen op de toekomst, vrijheid, hoop, samenhorigheid en elkaar gunnen. Daarnaast is Jupiter de planeet van het geluk en Saturnus de beperkende planeet. Door de samenstand lost Jupiter die beperking op, Jupiter verlicht Saturnus.”

Wat betekent deze samenstand voor de mens?

“Dat is het feit dat wij ons gevangen voelen in ons eigen lichaam. In de zin dat wij beperkt zijn om iets te doen. En wat we dan kunnen doen is ons verlangen leven. Ieder mens verlangt, maar hetgeen waarnaar je naar verlangt komt niet altijd uit. Maar het is, nu in het watermantijdperk, je openstellen voor wat er kan gebeuren. Als jij je afstemt op de intentie vrijheid krijg je een hele andere energie. Het is de omslag van een soort slachtofferrol naar het leven op je af laten komen. We moeten niks meer, we hoeven alleen maar te zijn. Dat moeten is dwang en alleen maar zijn is ontvangen. Dus dan zet je je intentie op datgene waar je verlangen zit, dat is voor ieder mens natuurlijk anders. De gevolgen hiervan zijn voor iedereen die het wil voelbaar. Het gaat allemaal over bewustwording. Mensen die niet bewust willen worden, gaan ook niet zeggen dat die samenstand iets heeft gedaan. Als ik nu terugkijk heb ik 60 jaar lang gevangen gezeten in mijn lichaam. Door het watermantijdperk ben ik bevrijd en dat voel ik elke dag. Ik word voortgeduwd door energie. We staan aan het begin en we weten niet waar het naartoe gaat, maar ik heb er zin in.”

“We moeten niks meer, we hoeven alleen maar te zijn”

Wat is uw connectie met spiritualiteit?

“Eigenlijk ben ik al sinds de conceptie van mijn ouders op het spirituele pad bezig. Ik ben bewust geboren, dat betekent dat ik alles kan herinneren. Mijn ouders zijn bijvoorbeeld, toen mijn moeder zeven maanden zwanger was, tijdens een hele zware storm van Canada naar Nederland gevaren. Ik heb dat allemaal meegemaakt. Dat is mijn spirituele weten. Ook mijn communicatie met de andere wereld, de geestelijke wereld vind ik heel intrigerend. Als kindje zat ik bijvoorbeeld altijd met onzichtbare vriendjes te spelen. De invloed van de andere wereld is 24/7 aanwezig.”

En met astrologie?

“Doordat ik werkte bij een ‘new ace’ (spirituele) winkel kwam ik in aanraking met een astrologe. Zij vroeg of ze een keertje mijn geboortehoroscoop mocht maken. Toen ik mijn geboortehoroscoop kreeg, viel mij meteen ‘Saturnus in het twaalfde huis’ op. Ze zei dat ik precies het belangrijkste van de horoscoop eruit had gehaald. Het twaalfde huis staat voor het spirituele huis en mijn huis is heel erg vol met allemaal planeten in die horoscooptekening. En toen dacht ik ‘dit wil ik ook’. Toen heb ik 5 jaar astrologie gestudeerd. Ik sta niet in de tak technische astrologie, maar in de zielsastrologie. Ik was al bezig met wie ik ben en wat mijn essentie is. Astrologie bracht me dichter bij mijzelf. Ik voel dingen al mijn hele leven aan, maar hierdoor kan ik het vormgeven.”

“Astrologie brengt me dichter bij mijzelf”

Heeft u naast horoscopen maken en deze toelichten ook andere werkzaamheden die met spiritualiteit te maken hebben?

“In het begin was ik kraamverzorgster. Toen ik net astroloog was dacht ik ‘wat voor soort astroloog ben ik?’. Totdat ik merkte dat ik energetisch mensen moest helpen om zwanger te worden. Toen ben ik in 2007 mijn eigen bedrijf begonnen en krijg ik mensen in mijn praktijk met een kinderwens. Dan maak ik een horoscoop van de ouders waardoor ik precies voel waar het blokkeert. Daarna maak ik contact met dat zieltje. Ik heb het dan over zielskinderen die geboren willen worden. Ik kijk echt puur naar het spirituele stukje in een horoscooptekening, aan de ene kant voel ik waar het over gaat en aan de andere kant zie ik vanbinnen wat ik mag vertellen aan de betreffende persoon. Mensen die helemaal niks weten van de astrologie zeggen ‘het is alsof ze in mijn ziel kijkt’. De horoscoop stuur ik ook op zodat ze fysiek in handen een soort blauwdruk hebben van wie ze zijn. Hoe mooi is dat? Ik heb dan het gevoel alsof ik jou al jaren ken. Daarna ontwaken die mensen omdat ze snappen hoe het zit. Dat is het stuk van bewustwording. Daar ben ik echt heel enthousiast over. Astrologie is voor mij de vorm om dit over te brengen en ik heb een eigen vorm ontdekt om mensen te helpen dichter bij zichzelf te komen. Mensen die resoneren op mijn energie die komen en mensen die mij niet snappen komen niet.”

Wat wil je anderen meegeven?

“Waar het mij om gaat is het verhaal dat ieder mens het licht in zich draagt op het moment dat het geboren wordt, elke geboorte is vanuit liefde. Maar daarna krijg je de lading van de maatschappij over je heen, waardoor het kind het kwijt kan raken. En door alle chaos die er is worden mensen wanhopig, boos en verdrietig. Ik kan dan iets terug geven dat laat zien waarom je op aarde mag zijn. Aan de ene kant is het heel gewoon voor mij en aan de andere kant ben ik dankbaar dat ik dit mag doen. Omdat ik aan mensen laat zien dat er niet alleen hoop, maar ook licht is. Ik heb net als ieder ander mijn processen doorlopen, maar daardoor kan ik mensen helpen die ergens tegenaanlopen. Ik word blij van mensen die komen omdat ik iets voor ze kan betekenen.”
Charlotte de Bont januari 13, 2021 Religie / astrologie, de grote conjunctie, Spiritualiteit, watermantijdperk