Cursus

Zwangerschapscursus op maat

Bevallen zonder Angst

Je bent zwanger en op zoek naar de cursus die jou aanspreekt. Een goede voorbereiding op de geboorte van jullie kindje heeft vele voordelen: Bewustwording over het hele proces van kinderwens tot en met de geboorte Samen met je partner. Leren masseren en contact te maken met het kindje (ook voor de vader). Een blije moeder heeft ook een blij kindje en andersom (en vergeet de geboorte partner niet). Ontspanning heeft een positief effect op de aanmaak van natuurlijke hormonen (pijnstillend). Een goede ademhaling kan tijdens de geboorte de tijd van ontsluiting enorm verkorten.

Meditatie of ontspanningsoefeningen om heel even stil te staan bij zwangerschap. Visualisatie en affirmatie technieken geschreven door Ingrid Jetten. Informatie over de watergeboorte en alle ‘in en outs’ van geboren worden. De rol van de vader of geboortepartner. Aanwezigheid van kinderen of familieleden/vrienden. Geboren worden en spiritualiteit, ‘go with the flow’.

Oefeningen om te leren vertrouwen op je eigen geboortelichaam en loslaten van angst! Samen genieten van jullie zwangerschap met veel gevoel voor humor .Het uitzoeken van fijne muziek zowel voor in de zwangerschap als tijdens de geboorte. Gebruik van etherische oliën (denk aan de ontspanning bij het zien, ruiken en denken aan lavendel bloemen).

Deze en nog vele andere onderwerpen komen ter sprake tijdens de zwangerschapscursus op maat. De rode draad zal voor iedere aanstaande ouder gelijk zijn, namelijk geboren worden zonder angst en samen genieten van zwangerschap en geboorte.

Online cursus op maat. Keuze uit 1 of meerdere lessen van 1,5 uur. Voor tarief zie hier.