Cranio Sacraal Massage

Cranio sacraal massage

Niet voor niets wordt het cranio-sacraal systeem the “breath of life” genoemd. Ademhaling, hartslag en het cranio-sacrale ritme vormen samen de meest essentiële levensfuncties van het lichaam. Een cranio-sacrale therapiemassage werkt ontspannend, waardoor het zelf-genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Een cranio behandeling werkt holistisch (lichaam en geest zijn één).

Het cranio systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies daar omheen en het hersenvocht. Dit wordt beschermd door onze schedel (cranium) en de wervelkolom tot aan het heiligbeen (sacrum). Door een pompsysteem binnenin de hersenen, vloeit het hersenvocht in golfbewegingen, doorgegeven via het bindweefsel en overal in het lichaam voelbaar. Blokkades, spanningen en (emotionele) klachten kunnen de aanleiding zijn dat het cranio-sacrale ritme minder ‘stroomt’.

De massage wordt over de kleding heen gegeven. Een laagdrempelige en zeer effectieve ‘snelle’ manier om via mijn handen de spanningsvelden in het lichaam op te sporen. Het lichaam ontspant, er komt weer energie vrij en er ontstaat meer ruimte voor een betere doorstroming waardoor de natuurlijke balans wordt hersteld.

De ervaring van een cranio-sacrale behandeling is heel verschillend. Tijdens de behandeling maak ik vaak mee dat de cliënt in slaap valt, niet aanspreekbaar is of heel ver ‘weg’ is. Deze rust verdwijnt niet direct na de behandeling, soms moet je thuis even ‘bijkomen’ met een lekkere kop thee. Als de blokkade opgelost is, is er ruimte voor iets anders. Dit wordt meestal als heel fijn ervaren! Er zijn vele klachten waarbij een cranio-sacrale massage ontspanning kan bieden. Hier een kleine opsomming van de meest voorkomende klachten:

  • Spier-, pijn- en gewrichtsklachten.
  • Menstruatiestoornissen, vruchtbaarheidsstoornissen.
  • Zwangerschapsklachten voor, tijdens en na de zwangerschap.
  • Bekkeninstabiliteit, maag-, buik- en darmklachten.
  • Hoofdpijn, migraine, moeite met concentreren, duizeligheid, whiplash.
  • Stress, spanning, slapeloosheid, vermoeidheid.