alles over zwangerschap en geboorte
zwangerschapcoaching in Zoetermeer
test3
logo essential awakening in zoetermeer

Een positieve website

over Zwanger worden!

mailcontact-ingrid-jetten
contact skype contact met ingrid jetten essential awakening zoetermeer
twitter van essential awakening
linkedin van essential awakening
facebook van essential awakening

Spirituele geboortebegeleiding

De mooie moeiteloze badgeboorte van Lotte

Het was zondag 'derde kerstdag' en ik fietste naar een speciale zumba kerstles, toen ik haar stemmetje hoorde. "Ingrid mama en ik vinden het fijn als jij morgenochtend of liever vanavond toch nog even langs wilt komen." Ik neem haar vraag heel serieus! Als haar mama thuis bevallen wil, dan hebben we nog maar krap twee dagen. Eenmaal terug van de feestelijke les en kerstborrel stuurde ik de moeder direct een berichtje. Ik was van harte welkom.

 

Op deze momenten ben ik zo dankbaar dat ik een 'telefoonlijntje' heb met het ongeboren kindje!  Dit keer was wel heel overtuigend! Lotte wilde koste wat het kost THUIS in BAD geboren worden, maar ze had wel een klein duwtje nodig! Stiekem hoop ik natuurlijk daar 'toevallig' getuige van te mogen zijn!

 

We spraken om half negen af . Alleen het jongste dochtertje was die avond thuis, de anderen waren uit logeren. Helder en wakker assisteerde zij mij met het kiezen van licht frequenties die moeder en Lotte konden ondersteunen tijdens de geboorte. Opeens ging het dochtertje heel snel rondjes lopen. Het was vooral leuk om te zien, maar er veranderde iets in de energie! Er kwam meer ruimte, rust en acceptatie. Lotte wilde vanavond nog geboren worden!

 

Samen met papa ging ze lekker naar haar bedje. Ondertussen bespreek ik met de moeder een angstdroom van die nacht. Deze had op een negatieve manier indruk gemaakt. Geen fijn uitgangspunt als start voor de bevalling. Ik leg uit dat je deze hele nare situatie en haar 'werkelijkheid' van dat moment kunt herschrijven!  "Zie jezelf voor je in jouw wereld waar alles goed gaat en vertel je kindje dat het hier op aarde net zo licht is als in de baarmoeder!"  Ondertussen maakte ik ook contact met Lotte, en liet haar voelen hoe blij wij zijn met haar komst. Ik nodigde de engelen uit en voelde heel veel liefde.

 

Ik startte met een olie die afgeraden wordt in de zwangerschap maar een zege tijdens de geboorte. Met deze olie masseerde ik haar linker enkel en het plekje aan de binnenkant van de onderbeen. Dit plekje was wel gevoelig al raakte ik haar bijna niet aan.  Aan haar ademhaling merkte ik dat de (rug) weeën sterker werden.  Het contact met de moeder en Lotte was heel puur. Aan Lotte liet ik voelen dat de hele weg vrij was, en dat er geen beperkingen meer waren. Mama gaf ik telepathisch mijn complimenten voor haar totale overgave!

 

Al heel snel vroeg zij of ik haar man wilde vragen om naar beneden te komen . De verloskundige en een lieve tante werden gebeld,  en het bad werd opgezet. Niet veel later zat moeder in bad en ging alles in een stroomversnelling. Een prachtige geboorte in bad volgde. Samen zagen wij Lotte om 4 minuten over 11 met haar ogen wijd open geboren worden.  Zonder te huilen, mooi roze en vooral bijzonder krachtig! Zowel het begeleiden van het Zielskindje naar de aarde als de overgave van de moeder en haar vertrouwen in haar innerlijke (vrouwelijke) kracht heb ik als een groot geschenk ervaren!

 

Ik heb daarom besloten om in 2016 vrouwen te gaan gaan begeleiden die een spirituele verdieping zoeken in hun werk of interesse. Het zal in de vorm van een jaarlijkse cursus aangeboden gaan worden met als basis:

 

   Verbinding, afstemming en intuïtieve communicatie

   Moeiteloosheid, rust en ontspanning

   Vertrouwen en innerlijke kracht

   Overgave in Liefde

 

Meer informatie volgt nog.

Ben je geïnteresseerd neem dan contact met mij op. Ik neem ook jouw ideeën en wensen mee in de cursus!

 

 

Zelf ben ik er zeker van dat bevallen zonder pijn mogelijk is!

Ik weet dat ik met deze uitspraak heel veel tongen los zal maken. De geboorte staat in 2014/2015 nu niet bepaald positief in het daglicht. Het vervelende is dat jonge vrouwen niet meer zwanger durven worden. De ervaringen van vriendinnen, (schoon) moeders en in de media scheppen heel vaak een negatief beeld. In onze informatie avonden bij verloskundige praktijken krijgen wij dan eigenlijk altijd dezelfde vraag.

“Wat als ik zoveel pijn heb dat ik het niet meer kan hanteren?”

“Ik wil goede pijnbestrijding!”

“Ik ben bang voor.........!”

Ik kan dit rijtje verder invullen maar dat doet ik niet!

 

Stel je voor dat je zwangerschap en geboorte eens van een andere kant gaat bekijken? Zwanger worden en zwanger zijn kan heel leuk zijn! Genieten van je kinderwens en zwangerschap is investeren in een leuke , ontspannende en fijne geboorte. Dat klinkt toch heel anders?

Eigenlijk is het heel simpel: genieten, ontspanning, weer verliefd worden op je partner en je kindje en  natuurlijke hormonen aanmaken als natuurlijke ‘pijn’ bestrijding. Ik wil je daar graag bij helpen! Zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de geboorte!

 

Entrainment

Entrainment is een fysisch verschijnsel. Het is de tendens van twee bewegende lichamen om in één ritme te komen zodat ze in harmonie bewegen. Direct moet ik denken aan de seksuele energie en de individuele pulserende hart/spiercellen die synchroon gaan kloppen als ze dicht bij elkaar komen. Ook een minder intiem voorbeeld spreekt over ‘entrainment’. Klokken die na verloop van tijd hetzelfde ritme gaan slaan als ze dichtbij elkaar hangen (in fase lopen). Entrainment kun je ook vertalen als ‘volgen’, ‘meevoeren’ of ‘instappen.’ Je mee laten voeren is een begrip dat denk ik wel duidelijk genoeg is voor iedereen. Je laat je meevoeren in een bootje, op de stroom van het water, in een gesprek en dus ook door en samen met de ander!  Het is de afstemming binnen in jezelf. Gedachten gaan en komen, je lichaam komt tot rust . Je hoeft minder te doen en er ontstaat een gevoel van harmonie. De spirituele begeleidster maakt een verbinding vanuit haar hart met moeder, vader en kindje en begeleidt en ondersteund het kindje energetisch om naar de aarde te komen. Geboren worden zonder angst. Angst kan de moeder bevriezen en adrenaline kan de geboorte vertragen. Overgave, vertrouwen, ontspanning en ademhaling kunnen het natuurlijke hormoon endorfine aanmaken waardoor de geboorte zelfs in vreugde kan plaatsvinden. Iedere geboorte is uniek!

 

Wil je meer informatie over deze bijzondere manier van begeleiding maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.